Çocuklar İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Çocuklar İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Çocuklar için yatak seçimi ve çocuk yataklarında ideal yatak yüksekliği nasıl olmalı gibi konuyla ilgili merak ettiğiniz her detaya yazımızda yer verdik. Eğer siz de konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bütün sorularınızın yanıtlarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.


Çocuklar İçin En Uygun Yatak Nasıl Olmalı?

Çocuklarda yatak seçimi yaparken omurilik ve iskelet sistemi göz önünde bulundurmak gerekir. Gelişim çağındaki çocukların iskelet sistemleri hızlı gelişir. Özellikle ergenlikteki büyüme nedeniyle eklem ve kas ağrıları olur. Çocuklar için yatak seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenlerden biri: Çocuğunuz üç yaşına kadar aşırı yumuşak yataklarda yatmamalıdır yoksa omurga gelişimi düzgün seyirde ilerlemez. İlerleyen dönemlerde skolyoz ve büyüme bozukluğu gibi hastalıkların ortaya çıkmaması için yatak seçimine dikkat edilmelidir. Çocukluk döneminde hem fiziksel gelişim hem de zihinsel gelişim önemlidir. Çocukların gün içerisinde öğrendikleri bilgilerin kalıcı olması için iyi bir uykuya ihtiyaçları vardır. Uyku esnasında sürekli uyanmamaları için gereken özen gösterilmelidir.

Gelişim çağındaki çocuklar için yatak seçimi yaparken çocukların iskelet sistemini destekleyen yataklar tercih edilmelidir. Çocuk yatakları ne sert ne de yumuşak olmalıdır. Orta sertlikteki bir yatak çocuğun yatağın içine gömülmesini önleyerek daha rahat nefes almalarını sağlamaktır. Ayrıca çocuklar için doğal içerikli yataklarda kullanılmalıdır. Doğal yataklar çocuklar için sağlıklı yatak türleridir. Yaylı yataklar da çocukların gelişimine zarar verebileceği için tavsiye edilmemektedir. Özellikle ergenlikte kas ve kemik ağrılarının artmasına sebep olabilir.


Çocuk Yatağı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocukların sağlıklı gelişimi için, yattıkları yatağın bedenleriyle uyum sağlaması gerekir. Doğru çocuk yatakları seçimi yapabilmek için, yatak kumaşın içeriği de gözden geçirilmelidir. Bu yüzden doğal içerikli kumaşların seçilmesi önerilir. Çocuklar için yatak seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Çocuklar için yatak seçimi yaparken yatağın sertliğine dikkat edilmelidir.
  • Yatağın ölçüleri çocuğa uygun olmalıdır.
  • Çocuklar için yatak seçimi yaparken yatağın kumaşı doğal olmalıdır.
  • Çocuk karyola boyutu yatak ile uyumlu olmalıdır. 
  • Yatak doğal içeriklerden üretilmelidir.

Yataktaki Malzemelerin Doğal Ve Alerjen İçermemesinin Önemi

Kimyasal malzemelerden üretilmemesi bakımından sağlıklı bir uyku deneyimi isteyenlerin tercihi olan doğal yataklara her geçen gün talep artmaktadır. Hem konfor hem de sağlık açısından faydalı olan doğal yataklar aradığınız rahatlığı ve konforu kolayca bulabileceğiniz yataklardır.

Tamamen doğal içeriğe sahip olan ve sağlığınız için en doğal malzemeden üretilmiş olan doğal yataklar lateks, gibi materyaller kullanılarak üretilir. Bu bakımdan özel bir uyku deneyimi sunan doğal yatakların, en büyük farkı kullanılan malzemeyle sağlık açısından sunduğu özelliklerdir. Bu özellikler fiziksel ve psikolojik sağlığınız için olumlu katkılar sağlarken dinlendirici bir uyku deneyimi de sunar. Cilt sorunlarına karşı organik yataklar hava alan yapıları ile etkin koruma sağlar. Çoğu alışılmış yatak sentetik malzemeden üretilir. Sentetik yataklar fabrika ortamında üretilen malzemeler olduklarından kimyasal içermektedir. Bu kimyasallar insanlar üzerinde zararlı etkiler bırakabilmektedir. Çeşitli cilt sorunları ve alerjik reaksiyonlar sentetik malzeme sebebiyle oluşabilir. Özellikle hassas ve tüm ciltler için en uygun yüzeyi sunan organik yataklar, doğal içerikleriyle bu sorunların önüne geçerek cildinizin zarar görmesini önler. Ayrıca hava alan yapıları sayesinde herkes rahatlıkla kullanılabilir.


Yaşlara Göre Çocuklarda Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Sui sleep newborn yatak, yeni doğan kemik gelişimi ve güvenliği dikkate alınarak tasarlanmıştır, anne yanı beşiklerde ve park yataklarda kullanıma uygundur. Güvenli tasarımı, gömülme yapmayan yapısıyla, anne yanı için ideal tasarıma sahiptir. Bebeğinizin kemik gelişimini destekleyerek ve bebek uyku esnasında dönse dahi gömülme yapmayacak sertlikte tasarlanmıştır. 6 cm yüksekliğe sahip ve yıkanabilen pamuklu kılıfı vardır.

Sui twist yatak, yeni doğan döneminden, çocukluk döneminde kullanım için özel tasarlanmış çift taraflı bir çocuk yatağıdır. Yatağın yüksekliği 15 cm'dir. Yeni doğan döneminden çocukluk dönemine kadar her dönemin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan yatakta %100 doğal lateks kullanılmıştır.  0-12 aylık dönemde, gömülme yapmayan yapıya sahip güvenli yüzeyi, 12 aydan itibaren taşıyıcı katmana dönüşerek uzun yıllar kullanılmasını sağlar. 12. aydan itibaren üste gelecek bir şekilde kullanılmaya başlanan doğal lateks yüzey, çocuğunuzun gelişim sürecinde omurgasına ideal desteği sağlarken organik yapısı sayesinde yatakta ısı dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.

Doa Jr. yatak, doğal lateksten üretilen sağlıklı, güvenli ve rahat çocuk yatağıdır. 1 yaş sonrası kullanıma uygundur. Yatak yüksekliği 18 cm’dir. Hipoalerjenik yapısıyla %100 organik lateksten üretilen, çocuk gelişimine uygun tasarlanan lateks yatak sayesinde çocuğunuz uzun yıllar uykunun en doğal halini yaşayacaktır. Açık hücreli yapıya sahip lateks yatak terleme şikayetlerini de en aza indirir. Ev tozu gibi zararlı etkenler üzerinde barınamaz. Çocuğunuz konforlu ve kesintisiz bir şekilde uyur. Çocukları için %100 doğallık arayanlara özel olarak üretlien Doa Jr. çocukların gelişim süreci boyunca ideal desteği sağlar.

Uniq Jr. yatak, kişiselleştirilebilen yumuşaklık / sertlik seçeneğiyle çocukların gelişim süreçleri dikkate alınarak geliştirilen yatak 6 yaş sonrası kullanıma uygundur. Yatak yüksekliği 26 cm’dir. Çocukların gelişim dönemleri düşünülerek, omurga gelişimini destekleyecek biçimde tasarlanmıştır. Uzun ömürlü ve sağlıklı büyümeyi destekleyen bir yataktır.


7 Yaş Çocuk Yatağı Nasıl Olmalı?

7 yaş çocuklar için yatak seçimi onların gün içindeki artan hareketliliğini karşılayan, vücutlarını destekleyen yataklardan olmalıdır. Bu yaş döneminde vücut yapılarında önemli değişimler olduğundan uyku ihtiyaçlarını karşılayan yatakları tercih etmek önemlidir.

Çocuklar için yatak seçimi yaparken özellikle bu dönemde yaylı yatakların kullanılmaması gerekmektedir. Yaylı yataklar, vücuda basınç uygularlar ve bu baskı omurganın doğal pozisyonunu almasının önler. Yayların sert yapıları uyku esnasında omurganın dik bir pozisyonun almasını engellediği için bu durum çocukların fiziksel gelişimlerini olumsuz etkileyebilir. Yatağın doğal içeriğe sahip olması büyük önem taşır. Sentetik bileşenlere sahip yataklar, cilt ve solunum olmak üzere sağlık üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Çünkü bu yataklar, barındırdıkları zehirli kimyasallarla uyku kalitesini düşürürler. Onların ihtiyaç duydukları sağlıklı uykuyu temin eden doğal içeriğe sahip yataklar, kimyasalların zararlarından kendilerini korur ve uyku sağlıklarının bozulmasını engeller. Çocuk için yatak secimi 7 yaş dönemde çok yumuşak ve çok sert değil orta sertlikteki yataklar tavsiye edilmektedir. Bu yatakların hava alan yapıda olmasına özen gösterilmelidir. 


Lateks Yatak Çocuklara Uygun Mu?

Lateks yataklar çocukların kesintisiz ve sağlıklı uyumalarını sağlayan doğal yatak türüdür. Lateks, özel olarak kauçuk ağacının gövdesinden elde edilir. Özel yöntemlerle ağaçtan elde edilen bu sıvı blok haline getirilir. Bu bloklar yatakta kullanıldığında kaliteli bir uyku deneyimi sunar. 

Sui Sleep ürünlerinde %100 doğal lateks kullanılmaktadır. Hipoalerjenik yapıya sahip doğal lateks çocuğunuzun omurga gelişimi destekler ve nefes alan malzemeler sayesinde terleme şikayetleri en aza indirilir. Lateks organik ve esnek yapısıyla yataklarda kullanılan en uzun ömürlü malzemedir. Sürdürülebilir şekilde doğal kaynaklardan elde edilerek üretilen lateks, çevreye duyarlı bir hammaddedir.


Çocuk İçin Yaylı Yatak Mı Sünger Yatak Mı?

Yaylı yatakların içerisinde vücudun elektriğini atmaya yardımcı materyaller yerine yay kullanılmaktadır. Bu da vücutta bir gerginlik ve ağırlığa sebep olabilir. Sakinleşmeye ihtiyacı olan hassas bebekler için bu durum son derecede risklidir. Gerginlik hisseden bebekler uykuya dalmada zorluk çekebilir. Dolayısıyla günün geri kalanında huzursuzluk ve uykusuzluk çekmelerine neden olabilir. Yaylı yataklarda yayların direnci nedeniyle yatak düzeyinde baskı oluşur. Oluşan bu baskı kemik gelişimini etkileyerek omuriliğin doğru bir şekilde gelişmesine engelleyebilir. Sünger yataklar ise kullanılan süngerinin yoğunluğu oranında dayanıklı ve uzun ömürlü olur. Çocuklar için sünger yatak tercih edebilirsiniz. Yaylı yataklar yerine süngerden yapılmış sağlıklı yatağı tercih etmelisiniz.


Çocuk İçin Sert Yatak Mı?

Çocuklar için yatak seçimi yaparken yatağın sertliği önemlidir. Çok sert yataklar çocuğu rahatsız edeceği için sürekli uyku bölünmeleri yaşanabilir. Çok yumuşak olan yataklarda çocuğun kas ve kemik gelişimini olumsuz etkilemektedir. Çocukların fiziksel gelişimine uygun orta sertlikte bir yatak seçimi faydalı olacaktır. Çocuk için en ideal yatak biçimi orta sertlikteki yatak biçimleridir. 


Çocuk Yataklarında İdeal Yatak Yüksekliği Nasıl Olmalı?

Bir yatağın genel boyutları yatak büyüklüğü ile belirlenir. Çocuk yatakları için yatak 10 cm yüksekliğinde olmalıdır. Yükseklik en fazla 20 cm ya da 16 cm olmalıdır.


Çocuk Yataklarının Temizlenmesi

Çocuk yataklarının temizliğine dair öneriler aşağıdaki gibidir;

  • Yatağı ve yorgan her sabah havalandırın.
  • Çarşaf ve nevresimleri değiştirdiğinizde yatağın havalanmasını sağlayın.
  • Akarlara karşı koruyucu alez kullanın.
  • Çarşafları, nevresimi, yastık çeşitleri ve kılıflarını haftada bir yıkayın. 
Bloga dön
  • ChatGPT ile Uyku Kalitenizi Nasıl Artırabilirsiniz?

    ChatGPT ile Uyku Kalitenizi Nasıl Artırabilirsi...

    Günümüzde yapay zeka, günlük hayatımızın birçok yönünde bize yardımcı olmakta. Peki, ChatGPT gibi bir yapay zeka modelini kullanarak uyku kalitenizi nasıl artırabilirsiniz? İşte bazı pratik öneriler ve kullanabileceğiniz komutlar! 1....

    ChatGPT ile Uyku Kalitenizi Nasıl Artırabilirsi...

    Günümüzde yapay zeka, günlük hayatımızın birçok yönünde bize yardımcı olmakta. Peki, ChatGPT gibi bir yapay zeka modelini kullanarak uyku kalitenizi nasıl artırabilirsiniz? İşte bazı pratik öneriler ve kullanabileceğiniz komutlar! 1....

  • Daha İyi Uyku İçin Teknoloji: Geceyi Nasıl Daha Verimli Geçirebilirsiniz?

    Daha İyi Uyku İçin Teknoloji: Geceyi Nasıl Daha...

    Uyku, sağlığımız ve genel esenliğimiz için kritik öneme sahiptir. Günümüzde, teknolojinin ilerlemesi ile uyku kalitemizi artırmak için kullanabileceğimiz bir dizi ürün mevcut. Bu blogda, daha iyi bir uyku deneyimi için...

    Daha İyi Uyku İçin Teknoloji: Geceyi Nasıl Daha...

    Uyku, sağlığımız ve genel esenliğimiz için kritik öneme sahiptir. Günümüzde, teknolojinin ilerlemesi ile uyku kalitemizi artırmak için kullanabileceğimiz bir dizi ürün mevcut. Bu blogda, daha iyi bir uyku deneyimi için...

  • Horlama Sorunu: Nedenleri, Etkileri ve Çözüm Yolları

    Horlama Sorunu: Nedenleri, Etkileri ve Çözüm Yo...

    Horlama, birçok kişinin karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur. Bu sorun, hem horlayan kişi hem de etrafındakiler için rahatsız edici olabilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu makalede, horlamanın nedenlerini,...

    Horlama Sorunu: Nedenleri, Etkileri ve Çözüm Yo...

    Horlama, birçok kişinin karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur. Bu sorun, hem horlayan kişi hem de etrafındakiler için rahatsız edici olabilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu makalede, horlamanın nedenlerini,...

  • 2 Yaş Sonrası Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

    2 Yaş Sonrası Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

    2 yaş sonrası yatak seçimi çocukların uykusu, sağlığı ve konforu için son derece önemlidir. Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişiminin ilerlediği bu dönemde, rahat bir gece uykusu için doğru yatağı tercih...

    2 Yaş Sonrası Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

    2 yaş sonrası yatak seçimi çocukların uykusu, sağlığı ve konforu için son derece önemlidir. Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişiminin ilerlediği bu dönemde, rahat bir gece uykusu için doğru yatağı tercih...

1 / 4